Симеон: Промени в кабинета ще има, когато се прецени, ако въобще стане нужда

Неведнъж съм казвал, че когато се прецени, ако въобще стане нужда, тогава ще се направят промени в правителството, заяви премиерът Симеон Сакскобургготски по време на празника по повод националната кампания "България ДА - това е моята природа" в столицата.

Това е някаква лотария да играем всеки ден, да се питаме, каза министър-председателят. Той посъветва журналистите да гледат по-скоро добрите неща, които има днес.

Министър-председателят каза, че българското правителство, както и всички европейски страни, обсъжда позицията си по договора за непреследване на американски граждани от Международния наказателен съд и ще вземе решение заедно с останалите европейски страни.

На въпрос дали тази позиция ще бъде готова до четвъртък, когато в България пристига американският държавен секретар Колин Пауъл, премиерът каза: "Това е нещо бавно, тъй като са много страни".

Запитан дали е оптимист, че България ще приключи преговорите за присъединяване към Европейския съюз през 2004 година, премиерът каза, че е оптимист що се отнася и зависи от него и правителството. Ще видите, че си гледаме работата, добави той.

Днес министър-председателят Симеон Сакскобургготски, неговата съпруга и министри от кабинета бяха на празничния концерт в столицата, с който беше открита националната кампания "България Да - това е моята природа". Инициативата е под патронажа на премиера Симеон Сакскобургготски.

Премиерът и членовете на кабинета бяха посрещнати на празника от много деца и граждани, които разговаряха с тях и получиха автографи. Имаме чудесна природа, прекрасна страна и трябва да допринесем, за да стане по-добра, каза министър-председателят Симеон Сакскобургготски.

По БТА

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?