Симеон Сакскобургготски ще присъства на сватбата на принц Уилям

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски е поканен на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. От списъка, публикуван от Британския кралски дворq става ясно още, че на церемонията ще присъстват кралски особи, политици и обществени дейци, както и звезди от спорта и киното, военнослужещи и представители на благотворителни организации.

В списъка в графата "представители на чужди кралски фамилии" е "цар Симеон ІІ и царица Маргарита Българска", пише в комюникето на кралския двор.
Бившият български монарх /1943-1946/ и премиер /2001-2005/ е поставен на пето място сред височайшите короновани особи, непосредствено след принца и принцесата на Астурия, престолонаследника на Бахрейн, белгийския принц Филип Сакскобургготски и неговата съпруга Матилде, султана на Бруней.

Бившият български монарх, кралица Елизабет ІІ и белгийският крал Алберт ІІ произхождат от една фамилия – Сакскобургготската. На сватбата ще присъстват също така представители на датската, гръцката, холандската кралска фамилия, както и принцът на Монако и емирът на Катар. Заради трагедията в Япония, престолонаследникът на трона на хризантемата и неговата съпруга няма да присъстват.

Още от Балкани

Защо Иван Гешев бе номиниран за главен прокурор?