Симеон се разплаща с генералското движение в БСП, смята проф. Драгомир Драганов

С назначаването на Бриго Аспарухов в политическия си кабинет Симеон се разплаща с генералското движение в БСП, обяви днес историкът проф. Драгомир Драганов и бивш депутат от Евролевицата по Би Ти Ви.

"Това е падежът на третата сметка, която Симеон трябва да плаща на генералското движение. Първият падеж беше още с ангажирането му от страна на генералското движение в БСП. Тогава се каза: Костов трябва да се махне, защото ни пречи, ти си най-добрият вариант. Вторият падеж беше с вкарването на една внушителна група явни и неявни членове в правителството на г-н Сакскобурготски. Третият падеж сега е със специалните служби", посочи Драганов.

Ексразузнавачът Бриго Аспарухов принадлежи към движението, създадено през 1999 г. от високопоставени членове на БСП, работили за бившите Първо Главно и Шесто управление на Държавна сигурност. Сред тях е и о.з.ген Любен Гоцев, който като зам.външен министър в кабинета "Виденов" е поддържал връзка със Симеон, докато е бил в Мадрид и според сподвижници на монарха е изиграл важна роля за неговото завръщане в България. Другият виден представител на движението - бившият шеф на шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов, наруга американския посланик Джеймс Пардю от страниците на в. "Труд" и защити Бриго Аспарухов. Като генерал той бил много по-полезен за българското правителство, отколкото полк. Пардю за американското, заключи Иванов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?