Симеон: Целта ни е да деполитизираме изборите

Сред целите на НДСВ за предстоящите местни избори е те да са деполитизирани и максимален брой хора да излязат да гласуват. Това отбеляза премиерът Симеон Сакскобургготски в интервю пред Би Ти Ви, излъчено тази вечер.

Сакскобургготски каза, че според него двуполюсният модел е отживелица. НДСВ е в центъра и заема голяма част от политическото пространство, заяви той.

Сигурно имам много грешки, като всеки човек, но съм безкомпромисен, когато става дума за управлението на страната, каза премиерът. Той добави, че целта на НДСВ е да управлява по коректен начин.

"Учудвам се на интерпертациите и сложните схеми, които ми се приписват. Аз съм прагматик, последователен и винаги готов за диалог. Някои хора считат, че моя подход на толерантност е признак на слабост, но резултатите са важни и ще видим", допълни Симеон.

По темата за предстоящите местни избори Сакскобургготски напомни, че НДСВ досега не е участвало в тях. По думите му местните избори са "нещо ново за нашите кандидати и ще се отрази в оценката, която хората ще дадат на нашата партия". Ще бъде интересно как ще се тълкуват изборните резултати, допълни той.

От 1989 година насам е имало декоративни коалиционни партньори. А тук имаме сериозен, отговорен коалиционен партньор. С тези думи Симеон отговори на въпроса какви са отношенията с коалиционния партньор ДПС. Според премиера, едно от най-важните неща е осигуряването на стабилност, "защото тя се оценява отвън".

Това беше нещо изкуствено като една кампания, за да има обществена дискусия трябва да произхожда от обществото.

Би било ненормално, ако на нашето семейство са ни върнали имотите, ние да се откажем само заради имидж или изкуствени критики. Трябва да се гледа по обективен и нормален начин, коментира Симеон публикациите относно върнатите на семейството му бивши царски имоти.

Споделяне

Още от България