Симеон: Вероятно ще се явим сами на изборите

Симеон: Вероятно ще се явим сами на изборите

Очакваното днес обявяване на водачите на листите ни за предстоящите избори означава, че вероятно ще се явим самостоятелно. Така премиерът и лидер на управляващата партия Симеон Сакскобургготски коментира предварително днешното решение на Политическия съвет на НДСВ, който трябва да определи водачите на листи за парламентарните избори през юни.

На влизане на заседанието на Политическия съвет, в характерния си стил Симеон обаче не отрече категорично възможността трите партии от Либералния алианс да се коалират преди изборите, за което настояват ДПС и Новото време. До последния момент възможностите остават отворени, отговори той на въпрос ще изключи ли окончателно днешното решение на НДСВ варианта за евентуално коалиране.

Миналата седмица ДПС даде срок на партньорите си от НДСВ до средата на април да решат окончателно сами или в коалиция ще се явяват на изборите. За коалиция освен Новото време, което засега няма твърди шансове според социологическите изследвания да влезе само в следващия парламент, настоява и движението на Ахмед Доган заради започналите брожения сред част от твърдите избиратели на ДПС, особено сред българските изселници в Турция.

Аргументът на Новото време и ДПС в полза на тристранна либерална предизборна коалиция е, че само в този формат сегашните управляващи могат да победят БСП и на предстоящите избори и да елиминират участието на социалистите в следващото правителство.

Очаквайте подробности

Споделяне

Още от България