Симеон замина за откриването на Олимпиадата в Атина

Българският премиер Симеон Сакскобургготски в петък замина за Атина, за да присъства на официалната церемония за откриването на летните Олимпийски игри, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът е придружен от съпругата си и от министъра на младежта и спорта Васил Иванов - Лучано, който се върна специално от Гърция, за да пътува обратно към Атина със Симеон.

В събота Симеон Сакскобургготски ще посети Олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти, за да им пожелае успех в състезанията.

Министър-председателят, заедно с колегите си от цял свят, дошли в Атина за игрите, ще участва в церемонията по представяне и подписване на Декларацията в подкрепа на Олимпийското примирие.

По време на престоя си в Гърция премиерът Симеон Сакскобургготски ще има работни и лични срещи с представители на политически и делови среди, гости на Олимпийските игри.

През следващата седмица за Атина ще замине и президентът Георги Първанов, съобщиха представители на Българския олимпийски комитет. Очаква се той да остане там няколко дни и да наблюдава състезания, в които участват българските спортисти.

Споделяне

Още от България