Симеон зове млади и стари като него да работят за "цветущо бъдеще"

"Ако всички заедно положим необходимите усилия, и млади и стари като мен мисля, че България има едно не само цветущо бъдеще, а бъдеще с което да се похвалим пред цяла Европа". Това заяви премиерът Симеон Сакскобургготски, цитиран от Дарик радио, в Етрополе.

Не бих искал днешното ми посещение да мине и замине, а да има последствия за доброто на този край, защото се нуждаем от добри неща, каза в речта си пред етрополци премиерът.

10 милиона лева трябват на етрополци за изграждане на две пречиствателни станции и за пътя до Златица, стана известно след срещата на премиера Симеон Сакскобургготски с кмета на Етрополе Милчо Цацов и с представители на обществеността.

За пътя от Етрополе до Златица са нужни 3 хиляди лева. Той е дълъг 28 км. Първата отсечка от 17 км. до билото на Балкана вече е изградена, но тунелът под билото и останалите 11 км не отговарят на изискванията за път от републиканската пътна мрежа, съобщиха от общината.

Пречиствателната станция за питейна вода в града се строи от 15 г. и за завършването ѝ трябват още 3 млн. лева. Местните жители казаха, че след като завали дъжд водата в града е негодна за пиене. За другата пречиствателна станция - за отпадни води, която още не е започната, са нужни четири милиона и половина лева.

Запитан дали може да се търси подкрепа от правителството, премиерът каза, че това е "обикновено и нормално".

Споделяне

Още от България