Симеонов: Заради присъдите, даже да го гръмнеш му е малко

На излизане от ареста Иван Димитров обяви, че не е убиец

"Заради деветте присъди, даже да го гръмнеш, му е малко, но когато нямаш яснота по фактите, не трябва да излизаш на прибързани протести." Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ с уточнението, че изразява лично мнение.

В първите часове на 2 март в Пловдив д-р Иван Димитров уби крадеца Жоро Джевизов - Плъха, който има 9 присъди за кражби. Последваха масови протести в защита на рентгенолога.

След изясняването на фактите обаче се оказа, че той е превишил пределите на неизбежната самоотбрана, според прокуратурата. Въпреки това Димитров беше освободен на 6 март с най-леката мярка "подписка".

Валери Симеонов все пак критикува действията на д-р Димитров и каза, че "тоя човек има кусури за дялане". 

"Не може да гледаш 20 – 30 минути някой как краде и да не се обадиш в полицията, а да се саморазправиш", каза вицепремиерът.  За такова поведение според него се иска "самочувствие, ербаплък".

Той смята, че е било грешка първоначалното мълчание по случая от страна на МВР и на прокуратурата, което е довело до протестите.

От прокуратурата обявиха, че са запазили мълчание, докато изяснят фактите и обстоятелствата около убийството в центъра на Пловдив.

Споделяне

Още от България