Син Кадафи замесен в скандал с домашно насилие в Лондон

Синът на либийския лидер Муамар Кадафи - Мутасим Кадафи, известен повече като Ханибал Кадафи, се оказа в центъра на нов скандал, свързан с домашно насилие, предаде ДПА, цитирайки британския в. "Дейли мейл".

Рано сутринта на Коледа полицията в Лондон била извикана от персонала на луксозния хотел "Клариджис", тъй като от апартамент, който Ханибал бил наел, се разнесли женски писъци. Когато полицията пристигнала на мястото, вратата на апартамента била заключена, а трима бодигардове на семейство Кадафи се опитали да попречат на  полицаите да влязат вътре.

В апартамента 33-годишният Ханибал бил отседнал със съпругата си, 29-годишната Алин Скаф, която е модел, както и с техните деца. Според "Дейли мейл" между съпрузите избухнал спор, който прераснал в насилие. По-късно Скаф била откарана с линейка в лондонска болница със счупен нос. Тримата охранители на семейство Кадафи пък били арестувани за възпрепятстване на полицията. Самият Ханибал се отървал, като се обадил в либийското посолство в Лондон, откъдето информирали полицаите, че той има дипломатически имунитет.

От лондонската полиция направиха изявление, в което потвърдиха, че полицаи са били извикани заради инцидент в хотела на 25 декември и че оттам жена е била откарана в болница с травми по лицето. В изявлението не се уточняват имената на хората, замесени в скандала. Казва се само, че откараната в болницата жена е твърдяла, че е получила травмите по време на злополука.

Ханибал Кадафи не за първи път има проблеми с властите заради домашно насилие. Миналото лято той и съпругата му бяха арестувани в Женева по обвинения, че са набили прислуга в женевски хотел. Този скандал предизвика напрежение в отношенията между Швейцария и Либия.

Споделяне

Още от Свят