Син на холивудски режисьор застреля шестима в Калифорния

22-годишният Елиът Роджър уби шестима души преди да се самоубие късно вечерта в петък близо до кампуса на Калифорнийския университет в Санта Барбара, съобщиха световните агенции.

Шериф Бил Браун потвърди самоличността на нападателя. Властите съобщават, че Роджър е притежавал три законно закупени пистолета и 410 куршума за тях. Баща му Питър Роджър е помощник режисьор на "Игрите на глада".

Властите са открили видеоклипове в Ютюб, на които млад мъж, за който се смята че е Роджър, обявява намерението си да стреля по жени. С това той искал да отмъсти за факта, че жените не са привлечени от него, няма приятелка и все още е девствен на 22 години.

Видеоклипът "очевидно е работа на откачен", заяви Браун.Алън Шифман, адвокат на семейство Роджър, съобщи че семейството се е обърнало към полицията преди няколко седмици.

Родителите били притеснени, че Елиът гледал видеоклипове за самоубийства и убийства. Полицията разговаряла с него и го сметнала за "изключително учтив, мил и прекрасен човек", който нямал досие, свързано с огнестрелните оръжия. Той обаче нямал много приятели, не умеел да създава приятелства и никога не е имал приятелка.

Шифман изказа съболезнованията на семейството на Роджър на роднините на жертвите. Семейството твърдо подкрепя спорната инициатива за контрол над оръжията в САЩ.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?