Син на Саркози в болница с натравяне след ди джей участие в Одеса

Синът на френския президент Никола Саркози от първия му брак – Пиер Саркози, е постъпил в болница в Одеса с натравяне, съобщават украински медии, цитирани от ИТАР-ТАСС в сряда.

Според изданията Пиер е бил ди джей на частно парти в ресторант "Чайковски", след което му станало лошо. От кметството на Одеса заявили, че са чули за това произшествие, но не
разполагат с подробна информация. Говорителят на украинското външно министерство Олег Волошин заявил пред ИТАР-ТАСС, че за първи път чува за "това одеско турне на сина на френския президент".

В Елисейския дворец отказаха да коментират информацията, предаде кореспондентът на агенцията в Париж.

При все това одеските медии твърдят, че Саркози-младши се намира в болницата, където е охраняван от сътрудници на Службата за сигурност на Украйна. По данни на украински източници се очаква Пиер Саркози да бъде върнат във Франция с чартърен полет още в сряда.

Пиер е роден през 1985 г. от първия брак на Саркози с Мари-Доминик Кюлиоли. Професионален музикант и ди джей, той е известна фигура в музикалния свят на Франция и често гастролира по света. За разлика от брат си Жан, Пиер стои далеч от политиката и предпочита да не афишира принадлежността си към елитното семейство, използвайки различни артистични псевдоними.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?