Син на зам.-министър с условна присъда за отвличане и побой

Илиян Юруков, син на зам.-министъра на земеделието и горите Стефан Юруков (БСП), получи петгодишна условна присъда от окръжния съд в Пазарджик за отвличането и малтретирането на две 17-годишни момчета през декември м.г. Освен това той ще трябва да заплати и 1000 лв. глоба, съобщават от пресслужбата на съда.

Съучастникът на министерския син Цветан Тюфекчиев отнесе доста по -солидно наказание. Той ще трябва да “излежи” ефективно четири години зад решетките при първоначален общ режим.  

Двамата 17-годишни ученици от Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград бяха отвлечени от автобусна спирка в града от трима мъже. След физическо насилие момчетата били вкарани в лек автомобил и откарани в неизвестна посока. След солиден побой младежите били изоставени в безпомощно състояние в края на родопския град.

Месец преди саморазправата синът на зам.-земеделския министър бе осъден условно на 3 години лишаване от свобода за опит за убийство. Стефан Юруков се закани да не помага по никакъв начин на сина си след задържането му за отвличането.

Пред магистратите Цветан Тюфекчиев заявил, че Стефан само го придружавал, а той сам отвлякъл и пребил учениците, защото ги подозирал, че са откраднали от магазина му във Велинград цигари за над 20 хиляди лева.

Присъдите могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Пловдив.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?