Синът на Гълъбин Боевски се прострелял при игра на "руска рулетка"

Синът на бившия олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски – Пол, е прострелян с газов пистолет в петък сутринта. Петнадесетгодишното момче е настанено в института за спешна медицинска помощ "Пирогов". От лечебното заведение съобщиха, че Боевски-младши има леко нараняване (обгаряне) на главата, около дясното слепоочие.

Инцидентът е станал в двора на 18 СОУ "Уилям Гладстон" на ул. "Пиротска". Първоначалната информация бе, че тинейджърът е прострелян с газов пистолет от негови съученици - двама братя близнаци.

МВР съобщи, че тинейджърът се е прострелял със собствения си газов пистолет. Гълъбин Боевски, който е общински съветник в столицата, избран с листата на партия ГЕРБ, обаче заявява, че синът му е бил прострелян по невнимание от съученици. Бившият щангист твърди, че в дома му никога не е имало оръжие.

По-късно през деня от МВР уточниха, че според свидетелски показания Пол Боевски се прострелял докато играел на "руска рулетка". В съобщението пише още, че момчето носило в чантата си газов пистолет, с който по време на първото междучасие се похвалил пред съучениците си.  

"Проблемът е в това, че допускат деца да влизат с пистолети в училище", заяви Боевски. Той смята да инициира мерки в Столичната община за увеличаване на контрола. "Не защото се е случило на моето дете, а защото това безумие трябва да спре. И сега със сигурност има наредба, която забранява внасянето на оръжие и алкохол, но проблемът е, че контролът е много слаб", заключи общинския съветник.

"Потърпевшото момче не е от най-кротките", коментира Андреяна Шондева, временно изпълняващ длъжността директор в учебното заведение. Тя отказа повече подробности, защото в момента случаят се изяснява. Преди това министърът на образованието Даниел Вълчев разпореди по случая да се извърши проверка.

Ние не можем да сложим скенери на всички училища, коментира в парламентарните кулоари Вълчев. Той е убеден, че виновните за инцидента ще понесат отговорността си."Трябва да има съвсем ясни мерки, а не просто да бъде направена забележка", продължи министърът, който не изключва да се стигне до уволнение на учители или изключване на ученици.

Вълчев продължи да говори за "училището не като някаква територия извън обществото". Той смята, че на децата трябва да им се разясни – кое може и кое не може да се прави в училище.

Министърът направи уговорката, че не може да се произнесе по конкретния случай, докато не се изяснят всички обстоятелства около него, "но със сигурност при всеки тежък инцидент в училище, ще има дисциплинарни наказания".

Още по темата
Още от България