Синът на Капланов пуснат от ареста срещу подписка

Районният съд в Дупница наложи мярка за неотклонение "подписка" на 20-годишния Никола Капланов, който бе задържан и обвинен в противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

Според обвинението на 7 май 2020 г. около 9:30 часа синът на бившия град на братя Галеви е нанесъл умишлено повреди на колата на безследно изчезналия дупничанин Янек Миланов.

Лекият автомобил "Пежо" е бил паркиран пред жилищен блок в ж.к. " Бистрица" в Дупница. С остър предмет 20-годишният Никола надраскал калниците, вратите, броните, предния капак и багажника на чуждото превозно средство и срязал една от гумите.

В мотивите си магистратите посочват, че младежът няма криминални деяния, единствено има подбуди на агресивност и нарушаване на обществения ред. Що се отнася до мотивите за деянието, предположенията са влошени взаимоотношения между неговите баща и майка.

"Надявам се съдът да подходи разумно, защото това което се прави по отношение на Никола и неговото семейство е крайно нередно и много далеч от правото", заяви адвокат Ивайло Алексиев минути преди магистратите да обявят решението си.

От своя страна прокуратурата заяви, че ще протестира решението на районните магистратипред по-горната съдебна инстанция.

След обявеното решение защитата на Капланов заяви, че то е изключително мотивирано, правилно и съобразено с доказателствата.

"Очаквам Окръжният съд да потвърди определението на Районен съд, тъй като не виждам как може от това, което прокуратурата представя да се изведат някакви други изводи, освен направените от настоящия съдебен състав", заяви адвокат Алексиев.

Бащата на Никола Капланов - Васил Капланов е в ареста вече повече от три месеца. Той е задържан по обвинение за закана за убийство на дупничанина Николай Недев, председател на мотоклуб "Неразделни братя".

Името на Васил Капланов - Каплата се свързва с изчезването на Янек Миланов. Причината е, че за последно Миланов е видян да се качва в джипа на Капланов. От 31 август до този момент няма никакви следи наЯнек от Дупница.

Споделяне

Още от България