Синът на Миню Стайков бе оставен да се лекува под домашен арест

Синът на Миню Стайков бе оставен да се лекува под домашен арест

Апелативният специализиран съд остави под домашен арест Стайко Стайков, който е син на арестувания алкохолен бос Миню Стайков. Съдът прие разширена съдебно-медицинска експертиза, според която здравословното му състояние не позволява да се лекува в затворническата болница.

Заради това прокуратурата оттегли протеста си срещу пускането на Стайков-младши от килията.Стайко Стайков се яви пред съда с патерица и абокат.

Още на първа инстанция съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че той е участвал в организираната престъпна група, за която е обвинен и баща му.

Миню Стайков е в ареста с обвинения за разпространение на контрабандни цигари и данъчни престъпления. Делото започна след акция през август в предприятията му в Карнобат. Операцията бе проведена малко след тази срещу друга известна бизнес фамилия – Арабаджиеви. Още тогава властите обявиха Стайков-младши за международно издирване заради делото.

В края на януари той беше пребит в София и закаран за лечение в "Пирогов". Тогава адвокатът му Лъчезар Таков се е обадил в прокуратура и е заявил, че клиентът му е готов да си чуе обвиненията.Така Стайко Стайков бе изправен пред съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България