Синът на президента на Татарстан сред загиналите в самолетната катастрофа

Синът на президента на Татарстан сред загиналите в самолетната катастрофа

Един от синовете на президента на Татарстан, както и шефът на татарстанските сили за сигурност са сред над 50-имата загинали в самолетната катастрофа в Русия, предава в понеделник ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Сред 52-та загинали е и Ирек Миниханов, син на президента на Татарстан Рустам Миниханов. Службата за сигурност на автономната република Татарстан не коментира съобщенията за смъртта на Александър Антонов, който оглавява републиканската структура на Федералната служба за сигурност.

Според данните на министерството на извънредните ситуации на Татарстан при катастрофата на пътническия самолет Боинг 737-500 са загинали всички 52 души: 46 пътници и 6-членен екипаж. Самолетът е сменил няколко пъти собствеността си, като преди години е бил използван от "България ер".

Според източник от Татрастан най-вероятна причина за катастрофата е грешка на пилотите, които не са успели да приземят самолета при втория опит за кацане на летището. Разглежда се и версията за технически проблем, предаде Интерфакс. Руският президент Владимир Путин нареди да се създаде правителствена комисия за разследване на катастрофата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят