Синът на шефа на КАТ – София участвал в разбита група за регистрация на автомобили

Синът на шефа на КАТ – София участвал в разбита група за регистрация на автомобили

Синът на шефа на столичния КАТ Илия Илиев е сред седемте задържани за участие в група за регистрация на автомобили. Групата е била разкрита при   спецоперация на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, Софийска градска прокуратура и военната прокуратура, проведена в четвъртък сутринта едновременно в седемте жилища на задържаните. Това съобщи лично министърът на вътрешните работи Румен Петков часове по-късно.

Организираната престъпна група е действала поне от две-три години и е уреждала бърза регистрация срещу заплащане.

Акцията е проведена след половингодишно наблюдение на заподозрените лица, които не са полицаи, каза министър Петков.

Той вече е отстранил временно от длъжност Тони Томов, началник сектор “Регистрация” в КАТ - София, както и шефа на КАТ - София Илия Илиев.

Министър Петков съобщи, че заедно с финансовия министър Пламен Орешарски ще приемат механизъм, който да гарантира събиране на налаганите глоби по Закона за движение по пътищата.

Несъбраните глоби през последните години са 40-50 млн. лева и това създава чувство за безнаказаност, каза Румен Петков. Един от обмисляните варианти е при нарушение да се отнема регистрационният талон на колата и документите на водача, които да се връщат само при плащане на глобата, като срокът за издължаване да е 1 месец.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?