Синът на Танов отрече да е бил арестуван и обискиран

Синът на шефа на митниците Ваньо Танов опроверга твърденията, че е бил арестуван и че жилището му е било обискирано. Двадесет и пет годишният Павлин Танов направи това в сряда пред БТА.

Преди два дни лидерът на РЗС Яне Янев каза във Велико Търново, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е разпоредил арест на малкия син на Танов и обиск в дома му.

Според Янев, целта била да се упражни натиск върху Ваньо Танов доброволно да напусне митниците или да разреши да бъдат назначени за негови заместници хора, които да осъществяват контрабандни дейности.

Павлин Танов отхвърли като неверни тези твърдения. Той живее от пет години във Велико Търново и е управител на зала за боулинг.

Преди около месец в медиите се появи информация, че срещу Ваньо и Павлин Танови са правени две разработки, озаглавени "Синът" и "Бащата".

Неофициалната информация сочеше, че те са на отчет в спецзвеното на Софийската градска прокуратура. В сряда обаче градският прокурор Николай Кокинов отрече срещу Танов да се води досъдебно производство.

Бившият вътрешен министър Румен Петков пък преди време коментира, позовавайки се на неофициалната информация за разработките, че Танов е поставен в зависимост, тъй като службите разработват сина му за контрабанда.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?