Синдикален лидер бе набит в Бобов дол вероятно по заръка на недоволни миньори

Синдикалният лидер на КНСБ в Мини "Бобов дол" Любчо Стефанов е бил нападнат и бит в сряда следобед на улица в града, предаде БТА. Той е бил обвинен от нападателите си, че като профсъюзен деятел не е защитавал интересите на работниците.

За нападението Стефанов самият Стефанов е съобщил на медиите. От полицията в Кюстендил са казали, че сигналът за нападението е бил регистриран в местното полицейско управление и по него се работело.

За тежкото и унизително положение на миньорите стана известно преди изборите, когато медии разкриха, че от ръководството на минното предприятие, наето от бизнесмена Христо Ковачки, са оказвали недопустим натиск върху работниците да гласуват за БСП. След това избухна втори скандал, когато камери на Нова телевизия заснеха как работещите в мините се блъскат в празния магазин на Ковачки да си купят нещо с купоните, които им се раздават за храна.

След това централите на двата големи синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" изведнъж "се сетиха", че има проблем в Бобов дол и "издействаха" НОИ да поиска от НАП разсрочване на неплатените осигуровки на миньорите, които надхвърлят 41 млн. лв.

А в сряда, в деня, когато профсъюзният лидер в мините изяде бой, вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов обяви по БНР, че купоните за храна на работниците, които им се полагат по силата на колективния трудов договор, ще важат във всички магазини на града, а не само в полупразния магазин на Христо Ковачки.

Споделяне

Още по темата

Още от България