Синдикалисти открито агитират за ГЕРБ и предсказват победа на партията

"Уверени сме, че ГЕРБ ще спечели, но ще ви бъде много трудно в предстоящия мандат". С тези думи се обърна към кандидатите за народни представители от 15-и Плевенски многомандатен избирателен район д-р Румяна Нинова - председател на Териториалния координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. Това съобщение от централата на ГЕРБ разпространи Агенция "Фокус" във вторник.

От него се разбира, че в рамките на предизборната си кампания кандидатът за депутат в Плевен и бивш председател на Народното събрание Цецка Цачева се е срещнала с представители на тази местна синдикална структура.

Според устава на Конфедерацията на независимите синдикати в България "КНСБ и нейните основни членове са независими от политически парти и организации, от органи на държавната власт, от организации на работодателите и от всички други обществени и синдикални организации, движения и сдружения". Подразбира се, че и организациите, членове на КНСБ, не се занимават с политическа дейност.

Това уставно положение очевидно не е известно на шефката на посоченото териториално подразделение на най-големия синдикат в страната и тя открито се е включила в предизборната кампания.

Според съобщението срещата е била обгърната от топлата атмосфера на доверие и ведро профсъюзно очакване какви хубави неща ще се случат след изборите, ако обаче ГЕРБ вземе пак властта.

"След задълбочен анализ на свършеното и предстоящите задачи в областта на образованието и здравеопазването д-р Нинова поиска от водача на листата Цецка Цачева след изборите да се събират отново, за да могат синдикатите от региона да поставят конкретни задачи на депутатите от областта", пишат от централата на ГЕРБ.

"Запазете диалогичността със съсловните организации", са призовали присъстващите на сърдечната среща представители на синдикатите от структурата на КНСБ в региона. Те са посрещнали "със задоволство новината, че ГЕРБ поставя като акцент в програмата си приоритетното развитие на Северна България", гласи съобщението.

Споделяне

Още от Избори 2013

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?