Синдиците на КТБ продават банка "Виктория"

Синдиците на КТБ продават банка "Виктория"

Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) ще търсят купувач на дъщерната ѝ банка "Виктория", съобщи сайтът на вестник "Капитал" във вторник, позовавайки се на информация от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Фондът е разрешил да започне процедура по продажба на 100% от капитала на ТБ "Виктория" ЕАД. В процедурата ще бъдат включени и всички вземания на КТБ към дъщерната ѝ банка, които възлизат на около 115 млн. лв.

Банка "Виктория" беше поставена под особен надзор на 22 юни – два дни след като БНБ наложи същата мярка на майката - Корпоративна търговска банка (КТБ). За разлика от КТБ, на "Виктория" лицензът на беше отнет.

Финансовата институция отвори отново врати в началото на декември миналата година. По онова време депозитите в банката възлизаха на 285 млн. лв., но очаквано голяма част от тях бяха изтеглени. За деветмесечието на 2015 г. ТБ "Виктория" отчита загуба от 7.43 млн. лв. и според специалистите интересът към покупката ѝ ще бъде предизвикан основно от лиценза ѝ за извършване на банкова дейност.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?