Сингапур започва използването на дихателни тестове за Covid-19

Сингапур започва използването на дихателни тестове за Covid-19

Властите в Сингапур планират да инсталират нови апарати за провеждането на дихателни тестове срещу Covid-19 на летището и по време на големи мероприятия, пише в. "Стрейтс таймс".

Устройството "Трейси Екс" показа по време на клиничните си изпитания точност от 95 процента, която е почти съпоставима с писиар тестовете. При това цената на всяко изследване възлиза само на 20 долара и крайният резултат може да бъде получен след две минути.

Споменатите устройства започнаха работа в тестов режим в Националния център по инфекциозни заболявания и на летището Чанги, където се проверяват пристигащите пътници. През юни приборите ще бъдат пуснати в масово производство.

По време на първия етап месечно ще бъдат пускани около 200 хиляди теста. Целта е цифрата да достигне два милиона бройки месечно. Както отбелязват конструкторите, при всяко издишване се изхвърлят летливи органични съединения, които се образуват вследствие на различни биохимични реакции в клетките на човека. Приборът е способен да регистрира измененията в химическия състав на дъха.

Споделяне

Още от Коронавирус

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?