Сингапурска стартъп агенция с интерес към българските иновации

Представителите на двете агенции договориха сътрудничество

Сингапурска агенция за подпомагане на бизнеса, работеща със стартиращи компании, има интерес към български иновации, технологии, информационни и комуникационни услуги. Това съобщиха от българската агенция за насърчаване на малките и средните предприятия след срещи с представители на Агенцията за подпомагане на бизнеса (SPRING) в Сингапур.

Тя работи със 150 хил. малки и средни фирми и 55 хил. стартъп дружества. Подкрепяме кооперирането между компаниите и университетите за проучвания и иновации, заяви нейният зам.-директор Лим Сеоу Хуи, цитиран в съобщението. Сингапур се интересува още от роботика, оптика, електроника, зелени технологии.

SPRING осигурява първоначално 50 000 сингапурски долара за стартиращ бизнес. След това за развитието на проекта отпуска до 500 000 сингапурски долара. Българин вече е създал стартъп компания в Сингапур за подпомагане на подбора на кадри чрез социалните мрежи. Проектът е разработен и с участието на студенти и преподаватели от Софийския университет.

Румен Симов от българската агенция посочил на свой ред, че страната ни може да предложи био храни, натурална козметика, зеленчуци, плодове, вина, кисело мляко и сирене.

Двете агенции започват да си сътрудничат за организиране на съвместни бизнес делегации и търговски мисии.

България представи ИКТ сектора си за първи по време на международната конференция за дигитални иновации Webit.APAC в Сингапур, която се провежда в рамките на изложението SWITCH 2016. Нейни домакини са фондацията "Национални изследвания" (The National Research Foundation - NRF) и офисът на премиера на Сингапур Сян Лун.

Споделяне

Още от Бизнес