Сините дадоха заявка за участие в широки коалиции на местните избори

Сините дадоха заявка за участие в широки коалиции на местните избори

СДС – Плевен даде първата заявка във вторник за новата политическа линия на партията, която ще бъде следвана по време на местните избори през есента. По думите на кмета на Плевен и нов областен шеф на партийната структура Найден Зеленогорски СДС ще работи за създаването на десноцентристки блок във всяка община за спечелването на местните избори.

Той лично обяви, че ще преговаря с всички формации вдясно от центъра, включително с “Атака”, ГЕРБ, НДСВ и ДПС. Новата линия на “Раковски” 134, която не изключва създаването на широки коалиции, включително с представители на управляващите партии, бе очертана от лидера на СДС Петър Стоянов малко след катастрофално загубените президентски избори.

В понеделник Зеленогорски повтори политическата теза на Стоянов, че всеки партньор извън БСП е възможен за СДС. Кметът на Плевен подчерта, че на местно ниво синята партия е в отлични отношения с ръководствата на НДСВ и ДПС.

“Бъдещите преговори ще бъдат за издигане на общи кандидатури за кметове, както и за евентуално участие с единни листи”, допълни Зеленогорски.

Изявленията на близкия до Надежда Михайлова и член на нейната структура Съюз “Дясна алтернатива” говорят за известно преразглеждане на позициите на вътрешнопартийната фракция. Основното искане на членовете ѝ бе СДС да запази своята дясна идентичност и да води предвидима и праволинейна политика.

Във вторник Зеленогорски обяви още, че основният приоритет на областната организация на СДС е Плевен да бъде признат за център на икономическия планов район. Ще бъде организирана и подписка в подкрепа на това искане.

“Целта е не да се разширява пропастта между бързо развиващия се Плевен и другите селища в Северозападния район, а напротив - градът да помогне за ускоряване на икономическото развитие и на останалите общини”, заяви Зеленогорски.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?