"Сините" ще са конкуренти на ГЕРБ на изборите догодина

"Сините" ще са конкуренти на ГЕРБ на изборите догодина

С ГЕРБ ще бъдем конкуренти и на двата избора догодина, обяви в събота лидерът на ДСБ Иван Костов и поиска смяна на ръководния екип в Министерството на здравеопазването.

Костов съобщи, че през  следващата седмица работни групи от СДС и ДСБ ще започнат да  обсъждат подписването на споразумение за съвместно явяване на  изборите. Според него споразумението трябва да бъде валидно за предстоящите избори за президент и за местна власт, както и да е отворено за присъединяване и на други формации.

Иван Костов очаква премиерът Бойко Борисов да смени целия екип, който в момента ръководи системата на здравеопазването, защото не се справя със задълженията си. Системата на здравеопазването е дезорганизирана, като на места състоянието ѝ стига да хаос, коментира Костов. По неговите думи причината е, че реформите в здравеопазването са спрени вече девет години.

Същевременно лидерът на ДСБ обясни, че неговата партия има отрицателно отношение към искането за вот на недоверие към правителството заради състоянието на здравеопазването. Вината за положението в системата е точно на управляващите през последните девет години и те нямат никакво право да искат вот на недоверие, каза Костов.

Той заяви, че ДСБ не атакува "Атака", но допълни, че ролята на тази партия е да пречи и да не позволява на ГЕРБ да извърши цялостна реформа.

„Към видимо недостигащата компетентност и нерешителността на ГЕРБ като се прибави поведението на "Атака", нещата стават лоши за страната, коментира Костов.

В събота той присъства на срещата на младежи, които  членуват в организацията на партията във Варна.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?