Синовете на починала пациентка набиха лекар в Пазарджик

За пореден случай на побой над лекар, този път в многопрофилната болница в Пазарджик, съобщиха от полицията. Двама братя отишли в хирургичното отделение да се саморазправят с медицинския персонал. Повод за това била смъртта на възрастната им майка.

Единият от тях нанесъл удар в лицето на дежурния лекар, счупили са стъкло от прозореца на операционния блок, стъкло на маса в един от кабинетите и клавиатура на компютър.

 

При намесата на полицията единият от братята хванал ръката на един от униформените и скъсал целия му ръкав. За случилото се е уведомена Районната прокуратура в областния град и е образувано е бързо полицейско производство.

 

Починалата пациентка е пътувала до София за изследвания. След като ѝ е била направена инвазивна диагностика, тя била изписана и се прибрала в Пазарджик.

 

В родния си град обаче отново почувствала болки в корема и се обърнала за помощ към местната болница. Лекарите я прегледали, но не открили причини за операция. Въпреки това тя е приета за наблюдение. След това болките отшумяват, жената се почувствала по-добре и е изписана. В четвъртък рано сутринта умира. По първоначална информация причината за смъртта е сърдечна недостатъчност.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?