Синята коалиция подписа споразумение с ромската партия "Щит"

"Синята коалиция" подписа в петък споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори и участие в 41-то Народно събрание с партия "Щит". Формацията бе създадена през есента на миналата година. При откриването на първия ѝ офис в Казанлък инициаторите заявиха, че целта им е основно защита правата на ромското население.

В това отношение те се конкурират за електорат с ДРОМ, Евророма и Движение "Единство".

Съпредседателят на коалицията Иван Костов коментира, че десните ще развиват по-тясно сътрудничество и участие в местни и президентски избори с новите си партньори. "Целта на коалицията е да обучава и развива кадрите на "Щит", допълни той.

Партията "Щит" има структури в 20 областни центрове и обединява представители на ромския етнос. Те имат свои кандидати за народни представители в листите на "Синята коалиция", включени на второ място в Сливен и на трето място - съответно в Пазарджик и в София-област.

"Основаната ни цел е да спрем купуването на ромски гласове и "доганизацията" на страната. Заставайки зад "Синята коалиция", ще докажем и покажем нашето присъствие в България", заяви председателят на "Щит" Асен Демирев.

Структурите на партията ще имат свои наблюдатели в избирателните секции.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?