"Синьо единство" с пореден развод вдясно

"Синьо единство" с пореден развод вдясно

"Синьо единство" обяви в петък, че напуска коалиция "Десните" с аргумента, че бъдещето на традиционната десница не е в коалициите. Това се случва за четвърти път с тази партия.

"Синьо единство" стои твърдо зад убеждението си, че възраждането на традиционната десница минава през създаване на нова единна партия, изградена от партии и граждани, които са генетично свързани с нея и припознават принципите ѝ. Тази своя кауза партията отстоява от самото си създаване“, се обяснява в позиция на Националното представителство на "Синьо единство".

Партията е убедена, че резултатите от парламентарните избори на 5 октомври са доказали, че коалиционните формати в традиционната десница не генерират нужното доверие сред десните избиратели.

"Синьо единство" имат твърде много раздели в кратката си история. Партията бе формирана от отцепници от СДС, които напуснаха "Раковски 134" в знак на несъгласие с политиката на тогавашния лидер Емил Кабаиванов. После започнаха да правят коалиция с ДСБ, но не се разбраха по неясна причина.

След това "Синьо единство" участва в създаването на Реформаторския блок, но го напусна скоропостижно. Изказванията след разрива на хората от "Синьо единство" нанесоха значителен удар върху реномето на формиращата се нова дясната коалиция. Те създадоха впечатление в обществото, че Реформаторският блок е поредният скандал вдясно.

Сега те напускат четвъртия си опит за коалиция с аргумент, че никога не са искали да правят коалиции. По време на последните парламентарни избори коалиция "Десните" с участието на "Синьо единство" спечели 0.22% от гласовете.

Споделяне

Още по темата

Още от България