Сираков: Легитимиран съм от синята общност, но не и юридически

Наско Сираков и бившият член на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров. Снимка: БГНЕС

Легендарният футболист на "Левски" Наско Сираков, който вероятно ще стане собственик на акциите на клуба, обяви, че е легитимиран от синята общност, но не и юридически. Затова засега ще запази мълчание за плановете си. Сираков присъства на честването на 106-тата годишнина от основаването на клуба в местнотта "Могилката" в София.

"Без въпроси! Аз съм легитимиран от цялата синя общност, но не съм легитимиран документално и юридически, така че когато акциите бъдат тука и са в моите ръце, ще свикам пресконференция, на която ще отговоря на всичките ви въпроси", заяви Сираков и отказа повече коментари.

Кога бившият футболист ще получи дяловете, засега не е ясно. Ден по-рано собственикът им и бизнес партньор на Васил Божков – Георги Попов – обяви, че това може да стане в края на другата седмица. Двамата бизнесмени се намират в Дубай, а у нас са обвиняеми за редица престъпления.

Попов обясни, че с Божков са поискали директорът на "Левски" Павел Колев да напише писмо до премиера Бойко Борисов. Министър-председателят отказа да приеме джиросаните му от Попов акции. Въпреки това има различни тълкувания на закона, според които, премиерът е собственик, независимо дали го иска.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови. При него отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ, т.е. ние сме го питали. Ако в рамките на няколко дни не се разпореди с тях, ще джиросаме акциите на Наско Сираков", заяви Попов.

Докато тече драмата с акциите, клубът бе дарен с 500 хил. лв. от депутата Делян Пеевски. От ръководството решиха, че ще приемат парите. Самият Божков пусна във фейсбук анкета с предложения кой да получи собствеността на "Левски", в която Сираков получи най-сериозна подкрепа.

Споделяне

Още от България