Сириец окончателно се раздели с имущество за над 1.7 млн. лева в България

Сириец окончателно се раздели с имущество за над 1.7 млн. лева в България

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) окончателно отне имущество за над 1.7 млн. лева от сириеца със статут на постоянно пребиваващ в България Талеб Сабуни. Това стана с решение на Върховния касационен съд по казуса, съобщават в петък от комисията.

Процедурата срещу Сабуни, който има влязла в сила присъда за изнудване, е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

В полза на държавата от Талеб Сабуни са отнети хотел в груб строеж в курорта Слънчев бряг на стойност 724 095 лв., парцел за 598 200 лв., три магазина съответно за 126 600 лв., 91 300 лв. и 78 500 лв., жилище за 17 000 лв. в Пазарджик, идеални части от имот за 28 800 лв. и други.

Междувременно Софийският градски съд (СГС) постанови отнемане в полза на държавата на имущество за над 2 млн. лева, собственост на американеца Лий Джеси Куинто. Става въпрос за пет недвижими имота и налични парични суми по банкови сметки. Решението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. Лий Джеси Куинто е осъден на 240 месеца лишаване от свобода от Областния съд в Маями, Флорида, за разпространение на кокаин като присъдата му е потвърдена от Апелативния съд на САЩ.

Споделяне

Още от България