Сириец убит от свои сънародници посред бял ден в центъра на София

Сириец убит от свои сънародници посред бял ден в центъра на София

Сирийски имигрант бе убит в центъра на София минути преди 13:00 ч. в неделя. Според полицията това е станало след "битов конфликт" с двама братя, също сирийски граждани, които са ранени и са откарани в болница. И тримата са със статут на постоянно пребиваващи в България.

Кървавият инцидент е станал на ъгъла на улиците "Княз Борис" и "Цар Симеон", в района на Женския пазар, където има десетки имигранти.

Жертвата е 22-годишният Ширван Абдул Селям Рашид. Двамата братя също са ранени. Единият от тях е на 26 години и е настанен в "Пирогов” с опасност за живота. Той има три прободни рани в корема и една в лявото рамо. Към момента е стабилизиран, съобщиха от спешното отделение на болницата.


Брат му, който е с по-леки наранявания, е настанен във Военномедицинска академия.

Свидетели разказват, че двама души преследвали мъжа и след като успели да го настигнат, го наръгали и той починал на място.

Нападателите са били открити близо до Синагогата в София.

Предполага се, че престъплението е заснето от охранителните камери на съседни магазини.

Освен линейка, на място са пристигнали екипи на Трето Районно управление, на сектор "Убийства" в Столичната дирекция на вътрешните работи, както и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов.

Източници от полицията обясниха пред БНР, че за момента няма данни тримата участници в боя да са прекарвали бежанци срещу заплащане и най-вероятно убийството е извършено след битов скандал. Живеещи наблизо обаче твърдят, че и тримата участници в инцидента се занимават с каналджийство.


Според източници от МВР и тримата участници в сбиването имат български лични документи. Те са дошли в Българи преди години.

Живеещи в района разказват, че сбивания между бежанци и имигранти стават почти всяка вечер в тази част на София. Точно в този периметър има много трафиканти на хора, твърдят жителите на квартала.

Споделяне

Още от България