Сирийската армия се изтегля от жилищните квартали, щом се възстанови редът там

Армията на Сирия ще се изтегли от жилищните квартали след като там бъдат възстановени мирът и сигурността, заяви говорител на министерството на външните работи, в момент когато правителствените сили се опитват да смажат бунтовническите крепости в страната.

"Сирийската армия само се отбранява и защитава гражданите, които са взети за заложници през повечето време", заявил Джихад Макдеси в интервю за сирийската обществена телевизия.

"Армията не е доволна, че се намира в жилищните квартали и ще ги напусне веднага след възстановяването на сигурността и гражданския мир", добавил говорителят.

Той уточнил, че изтеглянето ще се извърши "без предварителни споразумения", давайки да се разбере, че Дамаск отхвърля всякаква идея за преговори за прекратяване на огъня, за които настоява международната общност.

Макдеси заявил още, че опитът за сваляне на режима в Сирия се е провалил окончателно: "Битката за събарянето на държавата в Сирия приключи веднъж завинаги и сега започна нова битка, за укрепване на стабилността и изграждането на нова Сирия".

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?