Сирийската армия щурмува квартали на Дейр аз Зур

Сирийската армия щурмува квартали на Дейр аз Зур

Елитни формирования на сирийската армия провеждат операция по прочистване на кварталите на град Дейр аз Зур под контрола на групировката "Ислямска държава", предаде ТАСС, като се позова на телевизионния канал "Ал Манар".

По данни на телевизията вчера войските на Дамаск са пробили отбраната на противника в района на кварталите "Расафа", "Хай ал умал" и напредват. Преди това са били превзети предградията Хасарат, Матар ел Кадим и Канамат.

Според "Ал Манар" бойците на "Ислямска държава" са понесли загуби в убити и ранени. Точни данни не се съобщават. Посочва се още, че в боевете на страната на правителствените сили участват и сили на ливанското шиитско движение Хизбула.

В понеделник армията превзе две населени места, Салихия и Хусейния, разположени на север от Дейр аз Зур. В резултат на операцията беше отрязан пътят Дамаск-Хасака, което позволи остатъкът от силите на "Ислямска държава" да бъде обкръжен в града.

Вчера на юг от Дейр аз Зур армията и въоръжените доброволчески отряди установиха контрол над населения пункт Мухасан и още девет селища. В този участък подкрепа на наземните операции оказват сирийските военновъздушни сили, като настъплението се движи по посока на град Букамал, намиращ се на границата с Ирак. В момента се водят боеве на подстъпите към нефтеното находище Омар.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?