Сирийската армия си върна от ИД стратегически град

Сирийската армия си върна от ИД стратегически град

Сирийската армия си върна вчера от групировката "Ислямска държава" стратегическо населено място в източната част на провинция Алепо, съобщи военен източник, цитиран от Франс прес и БТА в неделя.

Превземането на град Маскане, на западния бряг на езерото Асад, е част от започналата в средата на януари военна операция на режима с подкрепата на Русия за побеждаване на "Ислямска държава" в провинция Алепо.

"Армейски подразделения в момента работят по възстановяването на сигурността и стабилността в стратегическата община Маскане и няколко села", каза цитираният източник пред сирийски държавни медии.

Маскане е разположен на 15 км от административната граница на Алепо с провинция Ракка, където съюз от арабски и кюрдски милиции, подкрепяни от Вашингтон, се готви да започне офанзива към град Ракка, крепост на "Ислямска държава" в Сирия.

Сирийски военен източник коментира пред АФП, че присъствието на "Ислямска държава" в провинция Алепо е към края си. "Който контролира Маскане, контролира оста, свързваща Алепо с Ракка", каза той.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?