Сирийската авиация обстрелва сгради във и около завзетата от джихадистите Палмира

Сирийската авиация обстрелва сгради във и около завзетата от джихадистите Палмира

Сирийските военновъздушни сили са нанесли днес най-малко 15 удара по обекти във и около град Палмира, превзет от "Ислямска държава", предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на базирания във Великобритания Център за наблюдение на правата на човека.

Сред целите, които е обстрелвала сирийската авиация, са сграда, в която се помещава военното разузнаване, и градската болница.

Джихадистите превзеха Палмира (или Тадмор, както е арабското ѝ име) в края на миналата седмица. В покрайнините на този сирийски град се намират едни от най-добре запазените римски руини в света.

От 16 май досега ислямистите са екзекутирали 217 души, сред които и деца, казват източниците на Ройтерс. В сраженията за Палмира са загинали около 300 сирийски войници.

Привърженици на "Ислямска държава" поместиха в интернет видеозаписи, показващи как бойци на ислямистката групировка обикалят из помещенията на правителствените сгради в Палмира, търсят останали сирийски войници и смъкват от стените портрети на президента Башар Асад и на покойния му баща, бившия президент Хафез Асад.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?