Сирийската противовъздушна отбрана е свалила израелски дрон

Сирийската противовъздушна отбрана е свалила израелски дрон

Сирийската противовъздушна отбрана е свалила израелски безпилотен самолет над Голанските възвишения, предаде ливанската телевизия Ал Маядин. Дронът се появил над град Кунейтра.

Израелската армия потвърди днес, че е загубила разузнавателен дрон в Сирия. "Загубен бе тактически безпилотен летателен апарат "Скайларк", обстоятелствата около произшествието се изясняват", каза пред агенцията представител на пресслужбата на израелските въоръжени сили. Той уточни, че инцидентът е станал в неделя, а не вчера, и увери, че няма опасност от изтичане на важна информация.

На 17 март сирийските въоръжени сили обявиха, че са свалили един и са поразили друг израелски изтребител. Те били част от група израелски военни самолети, атакували военна позиция в град Палмира, в източната част на сирийската провинция Хомс.

Израел потвърди, че е нанесъл въздушни удари в Сирия, за да предотврати попадането на модерно оръжие в ръцете на ливанското шиитско движение Хизбула, но отрече да е понесъл загуби.

Инцидентът от петък бе най-тежкият между Сирия и Израел - две страни, които технически са във война - от началото на сирийския конфликт преди повече от шест години.

Споделяне

Още от Свят