Сирийският президент доволен, че Русия възстановила многополюсния свят

Сирийският президент Башар Асад изрази задоволство, че Русия, по думите му, е възстановила многополюсния свят след две десетилетия световно господство на САЩ, предаде Франс прес.

Асад прие в Дамаск руска делегация на високо равнище, водена от бившия премиер и бивш председател на руската сметна палата Сергей Степашин. Степашин, който сега ръководи Императорското православно палестинско дружество, е предал на Асад устно послание от руския президент Владимир Путин.

"Важната роля, която Русия играе на международната сцена, ясно допринася за преначертаване на нова карта на един многополюсен свят. Русия помага за утвърждаване на международно правосъдие, което действа в интерес на държавите и народите, защитаващи своя суверенитет и независимо вземане на решения", казал на срещата Асад според държавната агенция Сана.

Сирийският президент изразил "признателността си за позициите на Русия и за подкрепата ѝ за Сирия, както и задоволството си от сегашното равнище на сътрудничество между двете приятелски държави".

В предаденото на Асад послание Владимир Путин "потвърждава решимостта на страната си да подкрепя съпротивата на сирийския народ във всички области в момент, когато той воюва срещу международния тероризъм, който се подкрепя от някои западни и регионални страни", съобщава Сана.

Според сирийската държавна агенция Степашин осъдил от името на Русия "действията на терористичните групировки, последното от които е нападението в Касаб". Касаб е арменско село на границата с Турция, което бе превзето от сирийски бунтовници преди две седмици.

Споделяне

Още от Свят