Скандал с румънска съдийка, ударила шамар на полицай в Банско

Съдийка от румънския град Брашов ударила шамар на полицай в българския зимен курорт Банско, съобщава букурещкият в. "Евениментул зилей". Тя била задържана за 24 часа и глобена за хулиганска проява, допълва вестникът.Жената вече се е върнала в Румъния.

Съдийката се паникьосала по време на токов удар, докато била в лифта. Работещите на въжената линия повикали органите на реда, тъй като жената отказвала да се успокои и да се държи цивилизовано. Тя ударила шамар на полицай, който пристигнал на мястото. Местен съд осъдил румънската съдийка за хулиганска проява, глобил я 250 евро и я задължил да се извини на служителя на реда, пише румънското издание.

Консулът на Румъния в София Мариус Дилоф е разказал пред румънската телевизия Про ТВ, че съдийката е поискала името ѝ да не се съобщава. На мястото на инцидента на 7 януари са били и румънски полицаи, които са изпратени в Банско. Те са осигурили необходимата помощ, включително превод.

Висшият съвет на магистратите в Румъния е поискал официална информация по случая от министерствата на външните и на вътрешните работи.

По повод на възникналия проблем с румънска гражданка началникът на полицейското управление в Банско главен инспектор Валери Вълчев, цитиран от БТА, обяснява, че тя е задържана със заповед за 24 часа, уведомен е дежурен прокурор, съставен ѝ е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Районен съд - Разлог, на румънката е наложено административно наказание - глоба в размер на 500 лева. В съдебната зала тя е изразила съжаление за постъпката си и се е извинила на полицейския служител.

Според главен инспектор Валери Вълчев този случай е потвърдил, че присъствието на румънски полицаи в курорта Банско, които работят в съвместни екипи с български, оказва положително влияние, защото се улеснява комуникацията.

Споделяне

Още от България