Скандал в Сърбия с “изпарили” се цистерни с газ от България

Междудържавен скандал чука на вратата заради 13 цистерни с газ на стойност около 350 хил. евро, които сръбските железници поели от българските си колеги пълни, а после било установено, че са празни, пише в понеделник белградският  вестник “Глас явности”, цитиран от БТА.

През април миналата година българските железници изпратили в Сърбия влакова композиция с газ. На българската и на сръбската митница било установено, че товарът отговаря на декларацията. След Димитровград в Суботица обаче било установено, че цистерните са празни, пише вестникът.

Изданието цитира Тодор Димитров от БДЖ, според който случаят от българска страна е чист. Той подчертал, че няма какво да коментира, тъй като българската и сръбската митници са констатирали, че цистерните са влезли пълни. Той казал, че се чака официално съобщение на  сръбските власти преди  българските  железници  да излязат със свое съобщение.

“Глас явности” разказва подробности за случая, според които на 13 април в Суботица пристигнали 13 вагона цистерни за предприятието “Еврогаз”. При приемането на стоката  в Суботица било извършено  контролно измерване на масата на вагоните, при което било установено, че цистерните са празни.

Според вестника служители от сръбските железници са източили газа на някоя от станциите, опитвайки се да сложат в джоба си 350 000 евро. Според него това било направено в сделка с добре известни мафиоти,  които и преди извършвали подобна дейност, но с цистерни с петрол.

Споделяне

Още от Балкани

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?