Скандал за неуредени сметки е довел до убийството в Стара Загора

Собственик на фирма за бързи кредити е задържан за разстрела

Скандал за неуредени сметки е довел до убийството в Стара Загора

Станимир Иванов, известен с прякора Стамбето, е убит с един изстрел в Стара Загора от собственика на фирмата за бързи кредити след избухнал скандал между двамата заради неуредени финанси. Това заявиха окръжният прокурор Дичо Атанасов и началникът на отдел "Разследване" в Областната дирекция на МВР в Стара Загора Валентин Георгиев на съвместен брифинг.

Сигналът за стрелбата в офиса на бул. "Цар Симеон Велики" 142 в Стара Загора е подаден в 18:19 часа в сряда. 

Убитият - 36-годишният Станимир Иванов, е криминално проявен за разпространение на наркотици и е бил осъждан, казаха от МВР.

Той е бил служител на фирмата за бързи кредити от няколко години. Предстои да се уточни дали е работил на трудов или на граждански договор.

При огледа криминалистите са открили нож в дрехите на убития. Към момента няма данни или доказателства той да го е използвал, за да заплашва опонента си.

Освен стрелеца, който няма криминални прояви, в офиса е имало още един мъж. И двамата имат издадени разрешителни за носене на оръжие. 

Стрелецът е на 37 години. Той е собственик на заложна къща и на строителна фирма. Задържан е, но все още не му е повдигнато обвинение за убийство. Това ще стане в рамките на днешния ден и ще бъде преценено дали да бъде оставен за 72 часа в ареста, каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Към момента стрелецът не е дал показания по случая, но съдейства на разследването, уточни прокурорът.

Споделяне

Още от България