Скандалът между Ангел Бончев и сина му бил заради хидропарка в Казичане

Ангел Бончев - младши

Скандалът между Ангел Бончев и сина му Бончо Аврамов бил заради бизнеса им в софийския хидропарк в Казичане. Това разказа по-малкия син на бившия шеф на футболния отбор на "Литекс" Ангел Бончев – младши пред Нова телевизия.

След случая Ангел Бончев, който преди години беше отвлечен от "Наглите",  беше задържан от полицията, а по-късно освободен срещу гаранция от 500 лв.

Версията на МВР беше, че Бончев е арестуван след жалба от първородния му син, който твърдял, че баща му го е заплашил с пистолет, че ще го убие.

Това е провокация към баща ми, ситуацията е пресилена, заяви Ангел Бончев– младши. Той разказа, че преди време брат му е ударил баща им.

"а мен е недопустимо да скачаш на бой на баща си. Аз нямам брат вече, преди бяхме в добри отношения, но това е недопустимо. Бих му казал да се замисли с какви хора се обгражда, той се влияе много от хора, които не са хора", каза Бончев – младши.

Той смята, че причина за скандала е бизнесът им в софийския хидропарк "Казичене", който е собственост на бащата, но го управлявал синът му Бончо.

"Не съм присъствал на самата случка, но нещата, които се изписаха за тежки заплахи и оръжия, са пресилени. Има разследващи органи и те ще изяснят нещата. Ситуацията не е точно такава. Факт е, че има конфликт между тях заради бизнеса. Брат ми и още един човек претендират че всичко е тяхно, че баща ми ги е изгонил, което не е вярно. Цял сезон се работи, а в същото време баща ми не получава нищо", обясни той.

"Баща ми е изнервен, с постоянни провокации. Това е поредната такава. Имаше конфликт с брат ми – скочи на бой на баща ми, аз ги разтървах и си тръгнах. Брат ми пак му е скочил, стигнало се до саморазправа.Баща ми пусна жалба в полицията, но нищо не се случи. Сега обаче веднага има арест", разказа още Ангел Бончев-младши. Той подчерта, че изнервянето е започнало през последните няколко месеца.

В четвъртък бившият шеф на футболен клуб "Литекс", който преди години беше отвлечен от "Наглите", беше задържан и обвинен за закана за убийство към сина си Бончо Аврамов. Според неговите показания баща му насочил срещу него пистолет и го заплашил с думите: "Ей сега ще те гръмна като куче". По-късно Ангел Бончев беше освободен срещу гаранция от 500 лв.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?