Скандалът може да доведе до падане на правителството

Заместник-председателят на БСП Румен Петков посочи като основен виновник за проблема министър-председателя Симеон Сакскобургготски. "В правителството не са наясно кой какви задължения има в отбраната", каза Румен Петков. Според него това правителство води политика, която драстично се разминава с интересите на националната ни сигурност.

Отговорност за това носи министър - председателят, каза Петков. Отговорността си той може да понесе чрез осъзнаване на несъстоятелността да води отговорна управленска политика и да се оттегли или чрез избори, допълни Петков.

Според Петков, принципните различия между ген. Никола Колев и Генералния щаб, от една страна, и правителството като цяло, от друга страна, могат да доведат до падането на това правителство и оттеглянето на министър -председателя.

"В стратегическия преглед на отбраната никъде не са визирани другите министерства и ведомства - липсват задълженията на Министерството на икономиката, на Министерството на транспорта и съобщенията, дори на Министерството на здравеопазването", повтори вече огласените си заключения Петков. По думите му един от резултатите на липсата на тези задължения е скандалната сделка с БТК, която не отчита националните интереси и националната сигурност като не са защитени комуникациите на армията и МВР, които не са отделени от гражданските.

В прегледа не са обвързани по никакъв начин нашия военно - промишлен комплекс и нашата икономика, обяви Румен Петков. По думите му според левицата те са неразделна част от модернизацията на армията.

Споделяне

Още от България