Скандален прокурор ударен от маскирани, но не подал сигнал

Прокурор Кирил Димитров.

Обвинителят от Софийската градска прокуратура (СГП) Кирил Димитров е бил ударен по главата във входа на кооперацията в която живее, където бил пресрещнат от трима маскирани.

 

Това съобщиха от държавното обвинение във вторник, след като няколко електронни издания обявиха, че Димитров е бил пребит на 13 май, позовавайки се на неофициална информация.

 

"Не отговаря на истината, че прокурорът е сигнализирал за инцидента МВР, Бърза помощ и ръководителите на СГП. Прокурор Димитров е преценил, че деянието, което е осъществено спрямо него, е престъпление от частен характер (по чл. 130 НК) и в този случай наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия, отправена до съда.

Прокурор Димитров не е разпознал нападателите си и не е възприел действията им като насочени срещу него по повод на службата си и затова не е сигнализирал МВР и прокуратурата", съобщават от прокуратурата.

 

Името на потърпевшия обвинител нашумя преди повече от година, след като той заплаши със саморазправа журналист от Mediapool, който бе направил опит да му зададе въпрос във връзка с делото срещу двама бивши антимафиоти, обвинени за смъртта на арестанта Пламен Куцаров.

 

Впоследствие Димитров бе наказан със "забележка" от Висшия съдебен съвет заради репликите му към репортера: "Ако хвърля тогата, ще те разбия" и "Ще ти стъжня живота". Санкцията, която бе наложена на обвинителя, е втората най-лека след мъмренето и автоматично е отпаднала от кадровото му досие след шест месеца.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?