Скандалите в МВР му пречели да “противодейства на престъпността“

Главният секретар на ведомството вече загубил интерес към работата

сн. БГНЕС

“Ходим по тънък лед, на път сме да извадим МВР от готовността му да противодейства на престъпността”, заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в неделя по повод разрастващия се скандал с незаконните подслушвания, застигнал и бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който от разследван за корупция стана защитен свидетел на прокуратурата след разкрития за подслушвания кабинет “Борисов“, и градският прокурор на София Николай Кокинов, изнасящ вътрешна информация по случая на Найденов.

 

Георгиев заяви в предаването “Всяка неделя“ на нова телевизия“, че вече е изгубил интерес да работи в МВР. По думите му от скандалите с подслушването ще спечелят само политиците с това, че няма да има МВР. Ще трябва да го изграждат наново”.

 

“Минахме през разнопосочни и безсмислени реформи, които доведоха до унищожаването на духа на колективизма, на духа на институцията”, допълни главният секретар на МВР.

 

Георгиев, който миналата седмица в същото предаване изрази убеденост, че бившият му началник Цветан Цветанов не е замесен в незаконните подслушвания, сега обясни, че “не виждам проблем с подслушванията, трябва да приключи тази проверка”

 

Той коментира още, че му било трудно да обясни на колегите си от чуждите служби, че не е арестуван, а само разпитван в прокуратурата.

 

“Със случая със Станимир Флоров (отстраненият шеф на ГДБОП заради разследване също за корупция – бел. ред.) ще ми е още по-трудно”, заяви Калин Георгиев. Въпреки това той усещал, че има сериозна подкрепа на колегите си от чуждите служби.

 

Главният секретар на МВР отхвърли възможността хора от самото ведомство да работят за себе си.

 

“Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността. Много са тежки наказанията”, каза заяви Георгиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България