Скандалната данъчна директорка в Бургас изпратена в принудителен отпуск

Директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Румяна Дулева е принудителна отпуска и най-вероятно повече няма да се върне на работа, съобщи БГНЕС в сряда. От пресцентъра на НАП потвърдиха, че Дулева е в платен отпуск по свое желание. 

Името на Дулева нашумя покрай скандалните разкрития на независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев за имотни машинации, в които Дулева е участвала. Тези разкрития бяха потвърдени и от местни бизнесмени, които добавиха, че практика в дирекцията била да се изнудват предприемачи със скалъпени ревизионни актове, които се "отменяли" с пари под масата.

Разкритията за корупцията сред данъчни в Бургас бяха част от фактите, които двамата депутати изнесоха и за други служби от приходното ведомство. По същото време ДАНС отне достъпа до секретна информация на шефа на НАП Мария Мургина, която малко след това подаде оставка. Според Янев и Абаджиев Мургина също се е възползвала от схемите на Румяна Дулева за придобиване на евтини имоти.

Наследилият Мургина на поста директор на НАП Красимир Стефанов обеща след среща с депутатите Янев и Абаджиев, че ще се раздели с онези свои служители, за които бъде доказано, че са нарушавали служебните си задължения. Той обеща сигналите на двамата народни представители да бъдат проверени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Да подаде ли оставка здравният министър, както искат ресторантьорите?