Скандалната данъчна директорка в Бургас изпратена в принудителен отпуск

Директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Румяна Дулева е принудителна отпуска и най-вероятно повече няма да се върне на работа, съобщи БГНЕС в сряда. От пресцентъра на НАП потвърдиха, че Дулева е в платен отпуск по свое желание. 

Името на Дулева нашумя покрай скандалните разкрития на независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев за имотни машинации, в които Дулева е участвала. Тези разкрития бяха потвърдени и от местни бизнесмени, които добавиха, че практика в дирекцията била да се изнудват предприемачи със скалъпени ревизионни актове, които се "отменяли" с пари под масата.

Разкритията за корупцията сред данъчни в Бургас бяха част от фактите, които двамата депутати изнесоха и за други служби от приходното ведомство. По същото време ДАНС отне достъпа до секретна информация на шефа на НАП Мария Мургина, която малко след това подаде оставка. Според Янев и Абаджиев Мургина също се е възползвала от схемите на Румяна Дулева за придобиване на евтини имоти.

Наследилият Мургина на поста директор на НАП Красимир Стефанов обеща след среща с депутатите Янев и Абаджиев, че ще се раздели с онези свои служители, за които бъде доказано, че са нарушавали служебните си задължения. Той обеща сигналите на двамата народни представители да бъдат проверени.

Споделяне

Още по темата

Още от България