Ски курортите с 4.5G мрежа за старта на сезона

Ски курортите с 4.5G мрежа за старта на сезона

Най-големите ски курорти в България ще открият началото на зимния сезон с 4.5G мрежа, която ще осигури скорост на връзката до 150 Mbps, което е с 30% повече спрямо досега, съобщиха от Мтел, която внедрява технологията "Обединяване на честоти” (Carrier Aggregation). Така се осигурява многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър.

Телекомът планира да внедри "Обединяване на честоти” и в цялата страна до есента на 2018 г.

Засега от по-високите интернет скорости ще могат да се възползват туристите в Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе и Добринище, както и скиорите на Витоша.  С връзка в 4.5G мрежа ще разполагат и гостите на водещите спа дестинации у нас – Велинград, Сандански, Сапарева баня, Хисаря и Белчин.

Новината бе съобщена при обявяването на старта на ски сезона от Българска федерация ски, чийто генерален спонсор за девета година е "мобилтел".

"За нас е винаги е било привилегия да бъдем част от успехите на нашите скиори и сноубордисти. Радваме се, че с новата 4.5G мрежа ще помогнем на феновете на зимните спортове у нас, да изпитат едно ново изживяване по време на своята ваканция. Стискам палци то да е свързано и със споделянето на успехите на Саня Жекова и Радослав Янков по време на стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско.”, спосочи Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации” в Мтел.

За пръв път през пролетта на 2016 г. телекомът демонстрира възможностите на 4.5G мрежата със скорост на мобилния интернет над 170 Мbps.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?