Ски курортите с 4.5G мрежа за старта на сезона

Ски курортите с 4.5G мрежа за старта на сезона

Най-големите ски курорти в България ще открият началото на зимния сезон с 4.5G мрежа, която ще осигури скорост на връзката до 150 Mbps, което е с 30% повече спрямо досега, съобщиха от Мтел, която внедрява технологията "Обединяване на честоти” (Carrier Aggregation). Така се осигурява многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър.

Телекомът планира да внедри "Обединяване на честоти” и в цялата страна до есента на 2018 г.

Засега от по-високите интернет скорости ще могат да се възползват туристите в Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе и Добринище, както и скиорите на Витоша.  С връзка в 4.5G мрежа ще разполагат и гостите на водещите спа дестинации у нас – Велинград, Сандански, Сапарева баня, Хисаря и Белчин.

Новината бе съобщена при обявяването на старта на ски сезона от Българска федерация ски, чийто генерален спонсор за девета година е "мобилтел".

"За нас е винаги е било привилегия да бъдем част от успехите на нашите скиори и сноубордисти. Радваме се, че с новата 4.5G мрежа ще помогнем на феновете на зимните спортове у нас, да изпитат едно ново изживяване по време на своята ваканция. Стискам палци то да е свързано и със споделянето на успехите на Саня Жекова и Радослав Янков по време на стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско.”, спосочи Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации” в Мтел.

За пръв път през пролетта на 2016 г. телекомът демонстрира възможностите на 4.5G мрежата със скорост на мобилния интернет над 170 Мbps.

Споделяне

Още от Бизнес