Ски сезонът на Витоша бил гарантиран

Ски сезонът на Витоша бил гарантиран

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви в сряда, че ски сезонът на Витоша е гарантиран, тъй като ведомството е договорило със собственика на лифтовете и пистите "Витоша Ски", със Столичната община и Югозападното горско предприятие поддръжката на терените.

Агроминистерството ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат това, което заслужават – обновени и модернизирани ски писти и съоръжения, заяви Найденов, цитиран от пресцентъра си.

 

Това е така, защото министерството отстъпи пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си не добро състояние. "Това е един от примерите, когато едно малцинство от 1000 – 2000 души може да наложи мнението си на 1.5 млн. столичани.”, коментира министърът, който се опита да прокара поправки з Закона за горите в полза на "Витоша Ски", но те бяха върнати от президента след поредица от протести на природозащитници.

Споделяне

Още по темата

Още от България