Склад на собственика на „Селект” тарашен за фалшиви бандероли

При специализирана операция на служители на ГДБОП под ръководството на Софийска градска прокуратура е бил разбит склад, в който бутилки с алкохол от известни български марки са се облепвали с фалшиви бандероли, съобщиха от МВР във вторник. 

В склада са открити и иззети около 10 000 бутилки алкохолни напитки с фалшив бандерол, без бандерол или със стар акцизен бандерол, както и 1 800 броя фалшиви акцизни бандероли за спиртни напитки, се казва още в съобщението.

В момент на облепването с фалшиви бандероли са задържани двама софиянци на 24 и 31 години. В дома на друг 39-годишен столичанин са открити 16 000 фалшиви акцизни бандероли за алкохолни напитки с много добра изработка, валидни от 1 януари тази година. Мъжът е задържан, ще бъде поискано постоянното му задържане под стража.

По първоначални изчисления загубите за бюджета само от заловените количества алкохол с фалшиви бандероли са за около 100 хил. лв.

Предстои да бъде установено дали алкохолът в бутилките отговаря на етикетите, както и какъв е произходът на бандеролите, пише още в съобщението, качено на сайта на МВР.

Към него са приложени и снимки от акцията, на които се вижда арестувания алкохол. Той е от марките на производителя „Селект дистилъри” – водка „Селект” и ракия „Бай Гроздан”.

По странно стечение на обстоятелствата един от собствениците на „Селект дистилъри” Павлин Найденов отправи неотдавна обвинения, че има чадър над големите производители на алкохол и те продават на дъмпинг и с фалшиви бандероли. Поради това се отчита такъв драстичен спад в заявките за покупка на бандероли при условие, че продажбите не са намалели.

Пред в. „Дневник” той е потвърдил, че качулати полицаи са правили тараж в неговите производствени цехове, но не са намерили нищо, което било потвърдено с протокол. Според Найденов акцията е следствие от заплахите, които бил получил за икономическа разправа с него заради обвиненията, че трите най-големи производители се ползват с покровители. Трите водещи алкохолни производители са „СИС индъстрис”, „Винпром Пещера” и „ЛВК Търговище”.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?