Скот Карпентър от Google Ideas изнася лекция в София за интернет, социалните медии и нашия все по-малък свят

Скот Карпентър

Скот Карпентър, заместник- директор на Google Ideas - новия тинк-танк на Google, ще изнесе публична лекция в София на тема "За добро или за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят“. Той ще говори в Червената къща на 11 октомври (четвъртък) от 18.30 ч. Изявата му е в рамките на традиционните "Мемориални лекции Джу", организирани от Центъра за либерални стратегии (ЦЛС).

Като заместник - директор на Google Ideas Скот Карпентър отговаря за развитието на технологиите свързани с управлението и е съветник по стратегията в други три ключови сфери: борба с терористичния екстремизъм, противопоставяне на нелегалните мрежи и разширяването на свободата на словото в затворени общества.

Преди да се присъедини към Google, Скот учредява и ръководи проект "Фикра“ във Вашингтонския институт за политики в Близкия Изток (Keston Family Fellow, Washington Institute for Near East Policy). Целта на проекта е чрез социалните медии да се обменят идеи сред демократични активисти от Арабския свят и да се подпомагат контактите им с експерти и политици от САЩ и Европа.

Преди това Скот Карпентър работи като заместник-помощник държавен секретар в Бюрото по близкоизточни въпроси, където участва в разработването и изпълнението на Инициативата за партньорство в Близкия изток, преди да бъде назначен за координатор на инициативата за Широкия Близък Изток и Северна Африка. Работил е още като управляващ директор във Временната коалиционна администрация в Ирак и заместник помощник-секретар в Бюрото по човешки права и демокрация. По-рано в кариерата си, Скот е работил в Конгреса на САЩ и в Международния републикански институт, където създава Европейската програма и я ръководи от Братислава, Словакия.

Споделяне

Още от България