Скулптури от скрап в изложбата "Живи в метал"

Скулптури от скрап в изложбата "Живи в метал"

В 18.30 във вторник столичната галерия "Върхове”(Zeniths) представя изложбата "Живи в метал". Тя продължава серията изяви, в които въображението на трима млади художници студенти от специалността "Метал” на Националната художествена академия "съживява” в скулптури един нестандартен и много богат на възможности материал - металните отпадъци. Личността, която обединява участниците в творческите експерименти със скрап, е техният преподавател, скулпторът проф. Велислав Минеков.

Авторите Бисер Недялков, Венцислав Шишков и Михаела Каменова търсят и намират своето място в изкуството с нестандартно виждане за измеренията на живота в материята. Духът на техните творби и характера на материала идеално се преплитат и си взаимодействат в заглавието на изложбата: „Живи в метал”.

Младите артисти намират вдъхновение в технологичните тънкости на работата с метал и в предизвикателството да създават скулптури от скрап.

Общо 24 металопластики в експозицията впечатляват с внимание към детайла и усет на авторите към натурата на животни, птици, риби. Пластичните търсения на тримата млади артисти са намерили израз в разнообразни, изпълнени с емоция и много "живи” форми. Темата, която ги обединява, е малка част от творческото поле на авторите от ателието на професор Велислав Минеков.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?